Ik deel graag mijn inspiratie, inzichten, tips en nadenkmomentjes die op mijn pad komen en waarvan ik denk dat ze jou kunnen helpen of stimuleren bij je persoonlijke ontwikkeling/groei. Dit doe ik voornamelijk via mijn Facebookpagina en Instagram. Ik post er wekelijks verschillende inspiratietips, quotes, inzichten en dergelijke. Kom je mij een bezoekje brengen?

Bijzondere boekentips

De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy

Dit is een van mijn lievelingsboeken!
Het boek bestaat uit prachtige quotes en levenslessen in de vorm van een verhaal met eenvoudige, zeer sprekende tekeningen. Ideaal om aan iemand cadeau te doen: groot of klein!
De spreuken ontroeren, plezieren je, geven inzichten of hoop. Een echte schat voor je ziel en een must have voor iedereen die van boeken houdt!

Prikkels bijten niet – Saskia Klaaysen

Een boek over de hoogsensitieve High Sensation Seekers (HSS). Dit zijn mensen of kinderen die prikkels intens ervaren en niet mijden, maar er soms juist naar op zoek gaan. Het boek is vlot geschreven, bevat veel korte/ krachtige praktijkvoorbeelden en bevat per hoofdstuk een handige samenvatting. Het verschil tussen HSP en HSS wordt ook zeer duidelijk weergegeven en toegelicht.
Dit boek vergroot je bewustwording en bevordert je zelfacceptatie. Het leert je bovendien omgaan met onder- en overprikkeling. Iets wat volgens mij iedereen (ongeacht of je hooggevoelig bent of niet) in deze maatschappij wel eens ervaart.

Je kunt je leven helen – Louise Hay

Dit boek gaat vooral over hoe je meer van jezelf kan leren houden door de kracht van je gedachten te gaan gebruiken. Iets dat ik de laatste jaren steeds meer als vanzelfsprekend toepas in mijn leven. In het boek leer je concreet met je gedachtekracht aan de slag te gaan. Er wordt bovendien verbinding gemaakt tussen lichaam en geest om zo op een nog dieper niveau tot helen te komen. Dit zelfhulpboek bevat veel oefeningen en opdrachten die je thuis kan doen en waar je effectief krachtiger van zult worden!

Hou van jezelf! – David R. Hamilton

Dit is een van mijn favoriete zelfhulpboeken! Het leest vlot en bevat zeer veel concrete tips en opdrachten om méér van jezelf te leren houden. Wanneer je de oefeningen uit dit boek effectief gaat toepassen, zul je een enorm positieve verandering ervaren in je leven! Een aanrader voor iedereen die klaar is om de liefde en zorg die hij/zij zo vrij aan anderen geeft, ook zichzelf te gunnen.

Regisseer jouw eigen leven – Milan Somers

Een duidelijk geschreven boek rond de persoonlijke ontwikkeling van je eigen leven. Dit boek bestaat o.a. uit mooie voorbeelden, passende quotes en uitgebreide beschrijvingen van gemakkelijk toepasbare oefeningen in het dagelijkse leven die jou helpen je eigen weg te bewandelen. Na het lezen van dit boek weet je welke richting je uit wil gaan, herken je oude patronen en ben je in staat deze te doorbreken. Zoals je op de omslag kan lezen: lees dit boek niet als je niet wil veranderen!

Vind de boeddha in jezelf – Manu Adriaens

Een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in levenswijsheden en quotes. Dit boek bevat eeuwenoude zenverhalen en teksten van hedendaagse boeddhisten. Zeer toegankelijk geschreven en leuk om te gebruiken wanneer je je eigen inzichten en manieren van denken wil verruimen.

Mijn reis naar binnen – Anna Myrte Korteweg & Jilke Pet

Een prachtig boek over hoe je de juiste omstandigheden kunt creëren voor een vrije geboorte. Het geeft je als lezer inzichten zodat je de wonderbaarlijke reis naar geboorte nog bewuster kan ervaren. De auteurs geven niet alleen wetenschappelijke achtergrondinfo, maar ook tips, tools, ervaringsverhalen, meditaties en creatieve oefeningen. Deze oefeningen en tools zijn ook interessant voor zij die een innerlijke reis willen maken (en niet zwanger zijn). Voor ieder individu die naar binnen wil keren om zijn/haar eigen kracht en wijsheid te leren kennen. Vandaar dat ook dit boek een plekje krijgt in mijn inspiratielijst hier op mijn website!

Kies positief – Isabelle Gonnissen

Een toegankelijk boekje met praktische informatie over hoe je jouw mindset kan veranderen.
Aan de hand van twaalf verschillende uitdagingen en tips probeert de auteur je op drie niveaus een positievere weg in te laten slaan: in je gedachten, in je woorden en in je houding. Een ideaal boek voor zij die niet echt boekenwurmen zijn en snel aan de slag willen gaan met het veranderen van hun mindset!

Jong burn-out – Nienke Thurlings

Jong burn-out is een boek geschreven voor iedereen die met meer energie en voldoening wil leven. Je hoeft geen last te hebben van een (beginnende) burn-out om fan te worden van dit boek. Het is een heel waardevol zelfhulpboek waarbij aandacht gegeven wordt aan lichaam, hoofd en hart. Nienke hanteert een prettige schrijfstijl en legt helder uit waarom bepaalde zaken zo belangrijk zijn en hoe je hiermee aan de slag kan gaan. Als lezer heb je regelmatig aha-momenten en kan je direct aan de slag met de gegeven oefeningen. De praktische oefeningen, tips en meditaties stimuleren jouw groeiproces waardoor je gemakkelijker te weten komt wat echt bij je past.

De moed van imperfectie – Brené Brown

Een boek over jezelf goed genoeg voelen, geschreven door iemand die jarenlang onderzoek deed naar kwetsbaarheid, moed, authenticiteit en schaamte. Al lezend kom je erachter wat belangrijk is voor een bezield leven en krijg je inzichten over je eigen leven. Je leert over de moed om terug te keren naar jezelf en te vertrouwen op je unieke ik. Brené schrijft erg gemakkelijk en vertellend waardoor je het boek in één keer wil uitlezen. Ik ben fan!

Het antwoord – Allan & Barbara Pease

Op zoek naar een leuk, praktisch en gemakkelijk leesbaar boek waarin verschillende tools en technieken worden beschreven die je helpen om van levensstijl te veranderen? Dan is dit boek iets voor jou! Allan en Barbara Pease geven allerlei praktische tips en beschrijven bewezen technieken en principes kort en duidelijk uit opdat je als lezer gemakkelijk kan ontdekken wat jouw dromen en doelen zijn en hoe je deze kan bereiken. Met hier en daar een passende quote of cartoon, maken zij hun boek helemaal af. Ideaal voor lezers die zichzelf of anderen willen begeleiden in het vormgeven van hun leven!

ACT in balans – Denise Matthijssen & Els de Rooij

Ben jij benieuwd naar hoe je jezelf kunt zijn in een ‘maakbare’ wereld? Of hoe je balans kan creëren in slechts zeven stappen? Dan is dit boek iets voor jou! Een zeer vlot geschreven tekst brengt je antwoorden en laat je door verschillende oefeningen nadenken over je eigen gedrag en leven. Een methode die ALTIJD werkt! Probeer maar eens.

Socrates op sneakers – Elke Wiss

Elke Wiss maakt je in dit boek op een heel toegankelijke, humoristische en praktische manier bewust van de vele valkuilen in gesprekken. Tegelijkertijd laat ze je zien hoe je het wél goed kan doen. Het boek bevat waardevolle inzichten voor gesprekken in het dagelijks leven en toont vooral het belang van vertragen en goed luisteren aan.
Een leuk boek voor iedereen die meer verdieping en verbinding wil in het contact met anderen! Thuis, in je familie, op het werk, in de sportschool, bij vrienden,… Oefen maar eens op écht luisteren en ervaar wat een verschil dit kan maken!

Verhalen voor gevoelige oortjes – Wendy Janssens

Ondertussen zijn er al 4 (!!) prachtige boeken boordevol verhalen verschenen die verschillende thema’s in het licht zetten. Steeds met praktische verwerkingsopdrachten en er bestaat zelfs aangepaste muziek!
Thema’s die zoal aan bod komen zijn: faalangst, hooggevoeligheid, omgaan met perfectionisme, pesten, anders zijn, rouw, zelfvertrouwen, overprikkeling,… Ik gebruik alle vier de boeken zowel in de klas als in mijn praktijk. Voor jong én oud! Een aanrader voor iedereen die op een toegankelijke manier aan de slag wil gaan met een bepaald thema.

Prachtige podcasts

De Psychologie van succes podcast

Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach: twee mannen die antwoord geven op alle vragen van hun volgers! Héérlijk ontwapenend, eerlijk en met humor gebracht. Ze hebben het over verschillende onderwerpen zoals persoonlijke ontwikkeling, geluk, belemmerende gedachten, patronen doorbreken, uitdagingen en obstakels in het leven, groei en ontwikkeling voor ondernemers. Kortom, de moeite om eens te beluisteren!

Eindbazen

Een podcast waarbij gepraat wordt met mensen die een bijzondere prestatie of bijdrage hebben geleverd op gebied van sport, wetenschap, ondernemen, cultuur, wetenschap of technologie. Michel Vos en Wiggert Meerman nemen de interviews af en proberen hun luisteraars met verschillende onderwerpen te inspireren. Heerlijk om tijdens het sporten naar te luisteren en je kennis en wijsheid te vergroten!