lifecoach ✿ burn-outcoach ✿ jongerencoach

Hoi! Mijn naam is Margriet en ik word vaak omschreven als een spontane, dynamische en vrolijke vrouw. Samen met mijn man woon ik in een rustige en gezellige wijk in het centrum van Oud-Turnhout.
Ik hou van quotes, boeken lezen, inspirerende gesprekken voeren, verbinden met mens en natuur, schrijven, openheid, vriendschap, delen, lekker eten, koffie & thee, zonsondergangen zien, fotografie en nog zoveel meer.

AL HEEL MIJN LEVEN STAAT VERBINDEN MET ANDEREN EN INSPIRATIE DELEN CENTRAAL

Ik groeide op in een antroposofische dorpsgemeenschap te Merksplas, Widar genaamd, waar mensen met en zonder beperking samenwonen en -leven. Al van jongs af aan leerde ik daardoor om te zorgen voor anderen, genoot ik ervan om onder de mensen te zijn en mocht ik ervaren hoe uniek ieder individu is. Zowel opvoeders als bewoners waar ik lange tijd mee heb samengeleefd, inspireerden mij en hebben me mee gevormd tot de vrouw die ik vandaag ben.


Ik studeerde af in jeugd- en gehandicaptenzorg en ging daarna verder met de lerarenopleiding lager onderwijs. Vervolgens volgde ik de banaba buitengewoon onderwijs en kon ik meteen als leerkracht starten in de scholengroep waar ik momenteel nog steeds les geef.

VERLIEZEN & WINNEN

Nadat ik een leerrijke situatie -waarin ik de connectie met mezelf (b)leek te verliezen- meemaakte, besloot ik een coachopleiding te gaan volgen om mezelf weer beter te leren kennen en begrijpen. Al snel kreeg ik de smaak te pakken en volgde nog meer (coach)opleidingen, puur voor mezelf. Als voeding en leidraad voor mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. (Life coaching, verdiepingscursussen, NLP, stress en burn-out coaching, individueel emotioneel begeleider,…)
Al die inhouden en alle mensen die ik daardoor leerde kennen, hebben mij enorm veel inzichten, verdieping, verrijking en verbinding gebracht. Zowel met mezelf als met mijn omgeving.

Net als ieder mens heb ik ondertussen ook al een reeks positieve en negatieve ervaringen gehad in het leven. Faalangst, perfectionisme, hooggevoeligheid, manipulatie, verlies en rouw kruisten onder andere mijn pad. Steeds weer bleef ik zoeken naar manieren om de beste versie van mezelf te worden (of te blijven) en leerde ik mezelf beter kennen en verder ontplooien. Ondertussen volg ik met meer zelfvertrouwen mijn eigen pad, op mijn tempo en op mijn manier. 

IK VOLG MIJN EIGEN PAD

Eind 2019 besloot ik om naast mijn hoofdberoep als lerares, een lichtpuntje te worden voor anderen en in bijberoep te beginnen als lifecoach en kindercoach. Ik richtte daarom in mijn huis een gezellige kamer in om mensen – jong én oud –  te ontvangen en te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Daarnaast werk ik ook op verplaatsing (bv. wandelcoaching) en bied ik tijdens mijn coaching tools aan waarmee je effectief aan de slag kan gaan.

IK BEN DANKBAAR

Een keuze waar ik tot op vandaag erg dankbaar en blij mee ben. Want wederom ervaar ik wat verbinden kan betekenen en hoeveel energie en inspiratie het me geeft om samen met anderen -tijdelijk- op pad te mogen gaan.

Ik ben ervan overtuigd dat je met praten alleen niet echt blijvende vooruitgang boekt. Pas wanneer je effectief met jezelf aan de slag gaat, dingen probeert en vooral doet, kunnen patronen doorbroken worden en kan je je nieuwe of echte ik leren kennen en neerzetten. Vandaar dat ik tijdens mijn sessies ook graag met verschillende opdrachten en materialen werk. Daarnaast geef ik ook regelmatig thuiswerk/opdrachten mee. Het heeft al meermaals uitgewezen dat dit het proces van verandering en ontwikkeling positief ondersteunt. 

Het lijkt me leuk je te ontmoeten en/of je te mogen inspireren!

Ik luister met mijn hart en kijk met liefde, elke dag opnieuw.
En ik ben dankbaar dat dit alles mijn leven blijft verrijken.
 

Liefs,
Margriet