Life coaching: Individueel groeitraject

Intakegesprek

Het eerste gesprek is een intakegesprek, ook wel kennismakingsgesprek genoemd. Gedurende anderhalf uur maken we kennis met elkaar en luister ik naar je verhaal. De bedoeling is om tijdens dit moment je huidige situatie en verwachtingen duidelijk te krijgen en in kaart te brengen. Ook leren we elkaar tijdens dit gesprek beter kennen. Voel jij wederzijds vertrouwen en zie jij een verder traject zitten? Dan kunnen we tijdens de volgende sessies samen aan de slag! Wanneer blijkt dat life coaching niet de juiste oplossing is voor jou, help ik je graag verder met een doorverwijzing. 

De coachingsessies zelf

Tijdens de vervolgsessies ben ik je klankbord en gids. Ik luister naar je, stel verschillende vragen en maak gebruik van allerlei materialen en tools om je te helpen. Dit kan zowel bij mij thuis als op verplaatsing gebeuren. Mijn coaching beperkt zich niet tot enkel praatsessies. Ik geef je opdrachten (mee naar huis) die je helpen om inzichten te krijgen, te groeien of een veranderingsproces in gang te zetten. Jij zit aan het stuur van je eigen leven en bepaalt de richting. Ik ben een toeschouwer die jou observeert, tools aanreikt en steun biedt. De bedoeling is dat je jezelf beter leert kennen zodat je vervolgens zelfstandig je eigen pad verder kunt gaan, vol vertrouwen en op je eigen tempo.

Duur?

Ik krijg regelmatig de vraag hoe lang een traject zal duren. Dat is individueel heel verschillend. Weet dat je minstens 12 weken intensief met jezelf aan de slag moet gaan alvorens je een patroon kan doorbreken. Ik raad daarom meestal aan om meerdere sessies te komen, verspreid over minstens 12 weken. Maar je bent nergens toe verplicht! Jij kiest en weet wat voor jezelf nodig is. Coaching biedt geen quick fix aan. Jezelf veranderen vraagt veel inzet en wilskracht.

Voor wie?

Coaching is geschikt voor iedereen die de beste versie van zichzelf wil zijn en blijven. Voor diegenen die verantwoordelijkheid willen nemen in hun eigen leven en die bereid zijn actie te ondernemen opdat ze vrolijker en krachtiger in het leven staan op een manier die bij hen past. Deze coachsessies kunnen ook online doorgaan.

Jongerenbegeleiding

Kennismakingsgesprek

Ik hou twee kennismakingsgesprekken: een met de ouder(s) en een met de jongere. De bedoeling hiervan is dat ik zo goed mogelijk te weten kom waarmee ik beide partijen kan begeleiden. En natuurlijk is het ook voor de ouder(s) en de jongere een moment om na te gaan of ze wel echt met mij willen samenwerken. Het is namelijk belangrijk dat je je veilig en goed voelt. Pas dan kan er iets in beweging gezet worden.
Samen bespreken we wat haalbaar is en maken we een plan van aanpak op.

De coachingsessies zelf

Tijdens de volgende sessies gaan we samen aan de slag. Ik leer je verschillende technieken aan en gebruik allerlei materialen en oefeningen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Ik geloof dat jij het kan en zal je helpen om meer in jezelf te geloven. Ik hou ervan om creatief bezig te zijn en samen met jou op ontdekking te gaan naar hoe je krachtig in het leven kan staan.
Ook kan het zijn dat je ouders een paar keer zonder jou komen en een sessie volgen om zichzelf beter te leren kennen. Dit helpt hen vaak om jou op een andere manier te kunnen ondersteunen tijdens jouw proces.

Voor wie?
Voor iedereen die:

 • meer zelfvertrouwen wil hebben
 • meer rust wil ervaren in zijn leven
 • minder wil piekeren en nadenken
 • beter wil leren omgaan met prikkels
 • huiswerkbegeleiding kan gebruiken
 • wil leren plannen
 • zelfstandiger in het leven wil staan
 • krachtiger in het leven wil staan
 • het leven meer positief wil zien en ervaren
 • meer wil leren over gevoelens en sociale relaties
 • moeite heeft met vertellen, maar toch dingen kwijt wil

Access Bars®

“Voor iedereen die meer rust, ruimte en ontspanning wil ervaren in het hoofd en in het lichaam.”

Wat is Access Bars®?

Een Access Bars® behandeling kan je helpen om de spanning in je hoofd en lichaam gemakkelijker los te laten. Het is een Amerikaanse methode die bestaat uit het aanraken van 32 punten op het hoofd.

We vergelijken onze hersenen soms ook wel eens met een harde schijf in een computer. Alles wat wij meemaken in het leven wordt op deze harde schijf opgeslagen. Door aanraking van de Bars wordt de energie van de vastgezette ervaringen die op onze zogezegde harde schijf zijn opgeslagen, verwijderd. Net zoals je de harde schijf van je computer kan defragmenteren, kan je via een Access Bars® behandeling oude ‘bestanden’ en ongebruikte ‘programma’s’ verwijderen die ruimte opnemen en je energiesysteem zwaar en overladen maken. Dit zorgt ervoor dat je meer rust, ruimte en ontspanning ervaart in je hoofd en lichaam.

De naam ‘Bars’ kan je vertalen naar ‘banen’ en is een verzamelnaam voor 32 punten die energiebanen vormen in en rond je hoofd. Ieder punt van de Bars vertegenwoordigt een thema dat kan corresponderen met vastgezette overtuigingen, gedachten, emoties, patronen of inprentingen. Denk bijvoorbeeld aan “ik ben niet goed genoeg”, “ik ben het niet waard om …”, “dat kan ik toch niet” of “dat is niet voor mij weggelegd”.

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

Tijdens een Access Bars® behandeling lig je neer zodat je optimaal kunt ontspannen. Je houdt hierbij je kleren aan. Je schoenen doe je uit.
Vervolgens raak ik met mijn vingertoppen zachtjes de 32 punten aan ( waarvan 1 op je voeten en 1 op je handen). Er waait dan als het ware een frisse wind door je energiehuishouding.

Een sessie duurt ongeveer 1 tot 1 ½ uur voor volwassenen. Bij kinderen duurt een sessie ongeveer 30 minuten.

Voor wie?

Voor iedereen die gezonder en bewuster in het leven wil staan en meer rust, ontspanning en ruimte wil ervaren in hoofd en lichaam. Een behandeling is zowel voor kinderen als voor volwassenen geschikt.
Het helpt je om:

 • beter te slapen
 • minder nachtmerries te hebben
 • gemakkelijker rust te ervaren
 • je concentratie gemakkelijker te houden
 • meer voor jezelf te durven opkomen
 • minder faalangstig en/of perfectionistisch te zijn
 • angsten op de achtergrond te laten verdwijnen
 • krachtiger in het leven te staan
 • je beter in je vel te voelen
 • gemakkelijker je grenzen te herkennen en aan te geven
 • minder te piekeren en uit de maalstroom van je gedachten te komen
 • je immuunsysteem te versterken
 • de relatie met jezelf en je omgeving positief te stimuleren
 • een positievere houding ten opzichte van het leven te hebben
 • minder vast te houden aan zorgen en angsten
 • gemakkelijker keuzes te maken
 • minder snel overprikkeld te raken

In het slechtste geval voel je je na een Bars sessie heerlijk ontspannen, wat altijd fijn is voor je lichaam en geest. In het beste geval  kan een Bars sessie jouw leven veranderen en het voor jou gemakkelijker, vrolijker en rustiger maken.

Hoe vaak heb je een Access Bars® behandeling nodig?

Dat bepaal jij helemaal zelf! Weet dat er bij elke sessie dingen loskomen die zich niet meer zomaar opnieuw zullen verankeren in jou. Hoe meer sessies, hoe dieper je dus aan/in jezelf kan werken.
Je kunt een Access Bars® behandeling het beste vergelijken met een bezoekje aan de kapper of een afspraak met een kinesist: het is een onderhoud van jouw hoofd en mindset! Na de eerste sessie voel jij waarschijnlijk zelf aan wanneer het tijd is voor een volgende sessie. De meeste mensen voelen een significant merkbaar verschil als ze 5 tot 6 sessies om de week gevolgd hebben.  

Workshops

Wanneer?
Nog eventjes geduld… Mail gerust als je écht niet kan wachten.

Verloop van de workshop:
• kennismaking
• bewust worden van eigen gedachtepatronen a.d.h.v. een oefening
• stukje theorie over de werking van onze gedachten en hersenen
• positieve, nieuwe gedachten creëren
• affirmatiebad
• spiegeloefening

Prijs?
50 euro

Inschrijven?
Stuur me een berichtje of mailtje met je naam en de gewenste datum van deelname. Je krijgt vervolgens een betalingsaanvraag. Wanneer je betaald hebt, is je inschrijving voltooid.
De workshop gaat door bij minstens 5 inschrijvingen. Zo niet, krijg je je geld teruggestort.

Online coaching

Soms is het fijn om eens eenmalig (zonder verdere verplichtingen) met iemand te praten over datgene wat je bezighoudt. Gewoon even je ei kwijt kunnen en/of andere inzichten verkrijgen. Niet alleen met iets blijven zitten, maar je twijfels, angsten en onzekerheden kunnen delen. Even uit de maalstroom van je gedachten komen en meer helderheid scheppen.
Misschien is de afstand te groot om tot bij mij in de praktijk te komen. Dan is online coaching iets voor jou. We komen samen via een videogesprek en gaan dieper in op thema’s die jij aan wil pakken.

Wandelcoaching

Voor wie niet weet waar hij naartoe wil, leidt elke weg naar de bestemming.

– Chinees gezegde-

Wat is wandelcoaching?

Wandelcoaching is al wandelend in gesprek gaan met een coach waarbij de coach elementen die men tijdens de wandeling tegenkomt, gebruikt als ondersteuning van het gesprek. Dit kan dus zowel in de natuur als in een stad of dorp doorgaan.

In de natuur heb je verschillende elementen die je al wandelend kan tegenkomen en die als hulpmiddel gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan planten, bomen, water, dieren, vruchten, wegen,…
Ook in de stad kom je enorm veel elementen tegen die het gesprek meer diepgang kunnen opleveren. Denk bijvoorbeeld aan vitrines van winkels die je passeert, voertuigen, mensen, voorwerpen, slogans, geluiden enz.

Hoe gaat een sessie in zijn werk?

We wandelen ongeveer een dik uur samen rond in de door ons uitgekozen streek. Dat kan zowel in de natuur als in een dorp of stad zijn.
Tijdens een wandelsessie stel ik als coach verschillende vragen om meer diepgang in het gesprek te krijgen. Of ik doe samen met jou enkele oefeningen waardoor je dichter bij jezelf komt en meteen meer rust en ontspanning zal ervaren.

Mijn intentie is om jou tijdens deze wandeling meer inzichten te geven en je te inspireren zodat jij blijer en rustiger in je leven kan staan op een manier die bij jou past.

Interesse?

Zin om jezelf (nog) beter te leren kennen?
Nood aan patronen doorbreken?
Of wil je meer rust, tevredenheid en balans ervaren in je leven?
Bel of mail me om af te spreken!
Ik ga graag samen met jou op pad.